loading...

مرغ زینتی | دستگاه جوجه کشی | تخم نطفه دار

راهنمای استفاده از دستگاه جوجه کشی

علیرضا مجیدی بازدید : 1185 جمعه 31 شهريور 1396 نظرات (1)

چگونه از یک دستگاه جوجه کشی برای هچ تخم های نطفه دار استفاده کنیم – راهنمای گام به گام استفاده از دستگاه جوجه کشی برای مبتدیان

دستگاه جوجه کشی متدی مصنوعی جهت هچ تخم های نطفه دار انواع پرندگان است. این دستگاه در واقع شما را قادر می سازد تا بدون نیاز به یک مرغ تخم هایتان را هچ کنید. انکیباتورها شرایط و تجارب یک مرغ کرچ نشین برای تخم های نطفه دار مانند دمای مناسب، رطوبت و تهویه را کپی می کنند. جهت هچ موفق تخم های نطفه دار به این روش لازم است دستگاه را به درستی تنظیم نموده و تنظیمات را در طول کل دوره جوجه کشی ثابت نگه دارید.

آمادگی جهت استفاده از یک دستگاه جوجه کشی:

جهت استفاده از دستگاه جوجه کشی مورد نیازتان، نیازمند دستورالعمل های مربوط به نوع و مدل خاص آن دستگاه می باشید. دستورالعمل های ارائه شده در این مقاله مربوط به یک دستگاه جوجه کشی ابتدایی ارزان قیمت می باشند.

از آنجایی که دستگاه های جوجه کشی بسیار متنوعی در بازار وجود دارند، بنابراین در دست داشتن دستورالعمل های صحیح مربوط به دستگاه مورد استفاده تان بسیار ضروری می باشد.

لازم است بدانید که کنترل و تنظیمات مربوط به ارزان ترین دستگاه های جوجه کشی بصورت کاملاً دستی انجام می پذیرد. این بدان معنی است که در طول روز مجبور خواهید بود که بارها دما و رطوبت را کنترل نموده و تخم ها را نیز چندین بار به صورت دستی بچرخانید. مدل های گران قیمت تر دارای تنظیمات اتوماتیک بوده و لذا در این دستگاه ها دست دخالت ناچیزی دارد. اما باز هم لازم است که دستگاه و تنظیمات آن تحت نظارت و کنترل قرار بگیرند.

اگر دستگاه جوجه کشی تان دارای دفترچه راهنمای نوشتاری نمی باشد، شماره سریال دستگاه و نام کارخانه سازنده آن را بیابید. وب سایت کارخانه را چک نموده و دستورالعمل های کارخانه ای دستگاه را به این طریق بیابید و یا بخش خدمات مشتری کارخانه سازنده تماس حاصل نمایید.

دستگاه جوجه کشی را تمیز کنید. به دقت هر نوع گرد و خاک و یا ذرات ریز را از روی تمام سطوح توسط دستمالی تمیز نموده و یا جارو بکشید. سپس تمامی سطوح را با استفاده از یک پارچه و یا اسفنج تمیز آغشته به محلول آب و مایع سفید کننده بسابید. (جهت تهیه محلول مورد نظر 20 قطره از مایع سفیدکننده معمولی را در یک چهارم لیتر آب حل کنید.) جهت محافظت از دستانتان از دستکش استفاده نموده و قبل از استفاده از دستمال و یا اسفنج مرطوب آن را به خوبی بچلانید. قبل از اتصال دوشاخه دستگاه به برق اجازه دهید تمامی سطوح آن در معرض هوا قرار گرفته و کاملاً خشک شوند.

انجام این مراحل بخصوص زمانی اهمیت پیدا می کند که دستگاه دست دوم بوده و یا مدتی در انباری نگه داشته شده و خاک خورده است. به یاد داشته باشید که بهداشت بسیار مهم است. بیماریها به راحتی از پوسته تخم به جنین های در حال رشد منتقل می شوند.

دستگاه جوجه کشی را در محلی با نوسانات جزئی و یا بدون نوسانات دمایی قرار دهید. شرایط دمای ایده آل اتاق بین 21.1 الی 23.8 درجه سلسیوس می باشد. از قرار دادن دستگاه در نزدیکی پنجره، دریچه های هوا و یا هرناحیه ای که در معرض جریانات هوا و نوسانات دمایی قرار دارد خودداری نمایید.

کابل دستگاه را به پریز برق وصل کنید. دقت کنید که کابل به پریزی وصل نشود که براحتی از دوشاخه و یا از اتصالات برق جدا می گردد و همچنین پریز در محلی که کودکان بدان دسترسی داشته و می توانند دوشاخه را از برق بکشند،قرار نگرفته باشد. از کارکرد صحیح پریز و عدم اتصالی نیز اطمینان حاصل نمایید.

آب گرم را به تغار آب موجود در دستگاه اضافه نمایید. به دفترچه راهنمای دستگاه رجوع کنید تا از مقدار صحیح آب مورد نیاز اطمینان حاصل کنید.

 

دمای دستگاه را تنظیم کنید. شما باید حداقل 24 ساعت قبل از شروع انکوباسیون دستگاه را تنظیم نمایید تا مطمئن شوید که دما کاملاً صحیح و ثابت است.

محل ترمومتر دستگاه را طوری تنظیم کنید که بتواند دمای هوای اطراف ناحیه ای که مرکز تخم در آن قرار می گیرد را اندازه بگیرد.

منبع حرارت را نیز به نحوی تنظیم کنید که ترمومتر؛ دمای 37.2 الی 38.9 درجه سلسیوس را قرائت کند. دستیابی به دمای صحیح دستگاه جوجه کشی بسیار مهم می باشد. دماهای پایین می توانند مانع رشد جنین شوند، در حالی که دماهای بالا می توانند باعث مرگ و میر جنین و ایجاد ناهنجاری در سلامت آن شوند.

24 ساعت صبر کنید تا دوباره دما را چک کنید. دما باید باز هم در محدوده تعیین شده قرار گرفته باشد. اگر دما از محدوده تعیین شده نوسان نموده است، تخم ها را داخل دستگاه قرار ندهید در غیر اینصورت جوجه ها در هچ دچار مشکل خواهند شد.

جهت جوجه کشی باید تخم های نطفه دار تهیه نمایید. تخم ها را باید حداکثر 7 روز پس از زمان تولید (تخمگذاری) در دستگاه قرار دهید. همزمان با افزایش زمان ذخیره، قابلیت زیست پذیری جنین های داخل تخم کاهش می یابد.

تعداد تخم هایی که می خواهید جوجه کشی نمایید را در نظر بگیرید. به این نکته توجه کنید که تمامی تخم ها هچ نخواهند نمود و اینکه برخی گونه های خاص قابلیت زیست پذیری بالاتری نسبت به سایر گونه ها دارند. شما باید انتظار هچ %50 الی %75 تخم ها را داشته باشید، هرچند امکان دارد این نرخ بالاتر نیز باشد.

تخم ها را تا وقتیکه آماده پروسه جوجه کشی شوند در مکانی با دمای معمولی اتاق ذخیره نمایید. در این مدت هر روز تخم ها را با بالا نگه داشتن لبه های مختلف کارتون های ذخیره بچرخانید.

جوجه کشی از تخم ها:

قبل از قرار دادن تخم ها داخل دستگاه، دستانتان را با آب و صابون بشویید. همواره قبل از تماس با تخم ها و دستگاه (پس از ضدعفونی) دستانتان را تمیز و ضدعفونی نمایید. این کار از انتقال احتمالی باکتری ها به تخم ها و یا محیط اطرافشان ممانعت بعمل خواهد آورد.

همانطور که قبلاً نیز اشاره نمودیم تخم ها قبل از قرار گرفتن داخل دستگاه جوجه کشی باید تا دمای اتاق گرم شوند. این کار مقدار و طول نوسانات دمایی داخل دستگاه را پس از اضافه نمودن تخم ها کاهش داده و از طرفی از تجمع رطوبت در داخل تخم که می تواند باعث بروز بیماری در جنین های در حال رشد شده و فرایند هچ و قابلیت جوجه درآوری را تحت تأثیر قرار دهد جلوگیری خواهد نمود.

با یک مداد کمرنگ در یک طرف تخم ها علامت دلخواه و در طرف دیگر همه آنها علامتی دیگر بکشید. این کار به شما در یادآوری ترتیب چرخش تخم ها کمک خواهد نمود.

تخم ها را به دقت داخل دستگاه قرار دهید. تخم ها (در این دستگاه) باید به پهلو خوابانده شده و انتهای پهن شان کمی بالاتر از انتهای نوک تیز قرار بگیرد. انجام این کار ضروری است چرا که در صورت بالاتر بودن قسمت نوک تیز تخم، جنین در وضعیت صحیحی (جهت شکستن پوسته) قرار نگرفته و لذا جوجه ها به هنگام فرار سیدن زمان هچ در نوک زنی به پوسته و شکستن آن دچار مشکل خواهند شد.

تخم های داخل دستگاه باید دارای فضای کافی بوده و خیلی به لبه های دستگاه و یا منبع حرارتی نزدیک نباشند.

اجازه دهید که دمای دستگاه پس از اضافه نمودن تخم ها کاهش یابد. دمای داخل دستگاه پس از قراردهی تخم ها مقداری افت خواهد نمود اما اگر دستگاه را به درستی تنطیم کرده باشید، دما نیز دوباره تنظیم خواهد شد.

توجه: به هیچ وجه جهت جبران این نوسانات، دما را افزایش ندهید. این کار می تواند باعث آسیب به جنین های داخل تخم و مرگ آنها شود.

تاریخ قرارگیری تخم ها داخل دستگاه و تعداد آنها را در یک تقویم یادداشت کنید. شما باید قادر باشید که تاریخ هچ تخم هایتان را برحسب دوره جوجه کشی مربوط به گونه پرنده مورد نظرتان پیش بینی نمایید. بعنوان مثال طول دوره جوجه کشی از تخم مرغ 21 روز می باشد در حالی که این دوره برای اغلب گونه های اردک ها و طاووس برابر 28 روز می باشد.

روزانه حداقل 3 بار تخم ها را بچرخانید. چرخش تخم ها و تغییر وضعیتشان به کاهش اثرات ناشی از هر نوع نوسانات دمایی کمک می کند. همچنین چرخش تخم ها از چسبیدن جنین به دیواره پوسته جلوگیری می کند.

نکته: تعداد دفعات چرخش تخم ها باید عددی فرد باشد.

همزمان با چرخش تخم ها، آنها را از لحاظ خرابی و یا ترک های روی پوسته شان کنترل کنید. تخم های خراب و یا ترک دار را فوراً از دستگاه خارج کنید. (خطر انفجار این تخم ها و پخش آلودگی در کل دستگاه)

عمل چرخش را در طول 3 روز آخر دوره جوجه کشی متوقف کنید. چرا که در طول این مدت جنین خود را در موضع هچ قرار می دهد و چرخش تخم مانع از جهتگیری صحیح آن می گردد.

سطح رطوبت در طول دوره انکوباسیون باید بین 45 الی %50 باشد، اما در 3 روز آخر میزان آن باید به %65 درصد افزایش یابد. سطوح رطوبت مورد نیاز برای گونه های مختلف می تواند کمی بیشتر و یا کمتر از این مقدار باشد.

سطوح رطوبت در داخل دستگاه را با استفاده از یک رطوبت سنج و یا دماسنج حباب مرطوب بسنجید. همچنین دمای داخل دستگاه را نیز توسط یک دماسنج حباب خشک اندازه گیری و ثبت نمایید. جهت دستیابی به دمای نسبی بین دمای حباب مرطوب و حباب خشک؛ از یک جدول سایکرومتریک استفاده نمایید.

آب موجود در داخل تغار را به طور مرتب تجدید نمایید تا سطح رطوبت مناسب در داخل دستگاه حفظ گردد. اگر آب موجود در تغار تقلیل یابد سطح رطوبت بسیار افت خواهد نمود. همواره از آب گرم برای این کار استفاده نمایید.

هوای داخل دستگاه باید به خوبی تهویه شود. لازم است دریچه هایی در دیواره ها و بالای دستگاه موجود باشند تا هوا از آن طریق بتواند جریان یابد. در طول دوره جوجه کشی این دریچه ها را آرام آرام باز کنید. با نزدیک شدن به زمان هچ جوجه ها به تهویه مطبوع بیشتری نیاز خواهند داشت بنابراین لازم است که با فرارسیدن زمان هچ دریچه ها بطور کامل باز شوند.

کندلینگ تخم ها:

تخم ها را 7 الی 10 روز پس از آغاز دوره انکوباسیون کندلینگ نمایید. برای انجام این کار باید از یک منبع نور جهت مشاهده میزان فضای اشغال شده توسط جنین استفاده کنید. پس از 7 الی 10 روز باید رشد جنین به وضوح قابل تشخیص باشد. لازم است یک قوطی و یا جعبه باریک که سایز آن متناسب با حباب لامپ باشد بیابید. حال روزنه ای را در قوطی ایجاد کنید که قطر آن کوچکتر از قطر تخم های جوجه کشی باشد. لامپ را روشن کنید. تخم ها را یک به یک برداشته و در مقابل روزنه قرار دهید. در صورتی که جنین ها در طول این مدت رشد کرده باشند باید قادر به دیدن یک حجم هاله مانند در داخل تخم باشید. همزمان با نزدیک شدن به زمان هچ سایز جنین افزایش خواهد یافت.

اگر تخم شفاف دیده شود این بدان معنی است که جنین رشد نکرده و یا تخم از همان ابتدا نطفه دار نبوده است. تخم هاییکه جنین هایشان رشد نکرده و یا شفاف هستند دور بیاندازید.

هچ تخم های نطفه دار:

چرخش تخم ها را 3 روز قبل از زمان هچ متوقف کنید. بیشتر تخم ها در طول یک بازه زمانی 24 ساعته هچ خواهند نمود.

قبل از شروع هچ تکه ای تنظیف در زیر سینی هچ قرار دهید. در این صورت ذرات پوسته تخم و سایر مواد محتمل در طول زمان هچ و پس از آن بر روی این پارچه خواهند ریخت.

برای افزایش سطح رطوبت در طول این مدت آب بیشتری به مخزن اضافه نموده و یا یک اسفنج در داخل تغار آّب قرار دهید.

در طول زمان هچ (3 روز آخر دوره جوجه کشی) باید درب دستگاه بسته باشد.

پس از هچ باید اجازه دهید که جوجه ها کاملاً خشک شوند. (4 الی 6 ساعت) همچنین لازم است جوجه های تازه هچ کرده به مدت 1 الی 2 روز داخل دستگاه باقی بمانند که در این حالت باید دمای داخل دستگاه را به 35 درجه کاهش دهید.

پوسته های خالی و سایر مواد را از دستگاه خارج و آن را تمیز و ضدعفونی نمایید. حال می توانید پروسه را مجدداً شروع کنید.

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط دوربین مداربسته اصفهان در تاریخ 6 سال پیش و 16:19 دقیقه ارسال شده است

سلام مطلب مفیدی بود
ممنون از سایت خوبتون
قیمت این دستکاه ها چفدر است
پاسخ : دوست عزیز
این دستگاه 700 هزار تومان است
اطلاعات در لینک زیر
https://t.me/simorghkavir/236


نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B :S
کد امنیتی
رفرش
کد امنیتی
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • ضمانت پرداخت
    logo-samandehi
    به زودی

    https://cdn1.iconfinder.com/data/icons/social-productivity-line-art-4/128/shopping-cart2-512.png

    فروشگاه سیمرغ کویر

    آدرس فروشگاه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 27
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 3
  • آی پی دیروز : 14
  • بازدید امروز : 43
  • باردید دیروز : 18
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 103
  • بازدید ماه : 43
  • بازدید سال : 8,036
  • بازدید کلی : 250,795
  • کدهای اختصاصی

    رایتم : مرجع وبمستران ایرانی

    دانلود قالب رزبلاگ